De accu van de elektrische fiets: dit is wat je moet weten

huren vakantiehuis

Een elektrische fiets bij amslod.nl is een fijne manier van reizen. Er zijn namelijk zoveel voordelen aan het hebben van een elektrische fiets: het is goedkoop op de korte termijn en de lange termijn, je haalt er veel plezier uit en het helpt je gezondheid. Dit blijkt ook uit de vele ervaringen die klanten hebben (zoals online reviews Amslod fietsen of service reviews Amslod). Je bent immers nog steeds bezig met een intense activiteit, maar als je slecht ter been bent, kan je gemakkelijk geholpen worden door de speciale elektrische motor die een elektrische fiets heeft. Deze biedt namelijk trapondersteuning, zodat jij sneller kan acceleren en dus verder vooruit komt! 

Afhankelijk van de vorm van trapondersteuning en het niveau dat je hebt ingesteld, weet je hoe ver je komt op een snelle en gemakkelijke manier. Een motor rijdt echter niet altijd voor de rest van je leven: het heeft ook een accu nodig om te functioneren. Het onderhouden van een elektrische manier wil je niet al te vaak doen: reparaties voor een elektrische fiets zijn relatief duurder dan die van een ‘gewone’ fiets. 

Helaas is een accu een van de onderdelen die vaak het minst lang meegaan. Wat moet je zoal weten over de accu van een elektrische fiets? Wij leggen je dat uit in dit artikel.

Een fietsaccu: wat je moet weten 

Een fietsaccu is een zeer belangrijk onderdeel van een elektrische fiets. Het vermogen van de accu bepaalt namelijk hoe lang de motor van jouw fiets meegaat. De hoogte van de vermogen van je accu bepaalt hoe groot de actieradius is van je elektrische fiets. Het is belangrijk om te weten dat het vermogen die meest passend is voor jou afhankelijk is van de afstanden die je van plan bent af te leggen. Hoe langer de afstand, des te meer vermogen je wilt hebben, want hoe hoger dat is, hoe groter de actieradius zal zijn. 

De capaciteit van een accu wordt aangegeven met Wh (Wattuur). Hoe hoger de waarde, hoe beter het fietsen zal zijn! Dus als je een accu hebt van 360 Watt per uur, dan kom je twee keer zo ver dan een accu van 180 Watt per uur. Iets wat je ook moet weten is dat het makkelijk zou zijn als je ook de accu van je elektrische fiets kan halen, zodat je het makkelijk kan opladen.

Omdat je een accu regelmatig zal moeten opladen, is het wel van belang dat je het product op een goede plek opbergt. Dit is zeker belangrijk als je de levensduur van een fietsaccu zoveel mogelijk probeert te verlengen, aangezien ze niet zeer duurzaam zijn. Vermijd extreme temperaturen, omdat dit soort invloeden de accu erg schadelijk zijn voor het gebruiksduur. Bewaar je accu dus op kamertemperatuur in een droge omgeving.