Vergeet je rust! Extreem vakantie vieren met powerkites

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op Rustboerderij ben je van ons gewend dat we je de beste vakantie tips geven over vakanties waar je heerlijk bij tot je rust kunt komen. Vandaag draaien we het echter even helemaal om, we geven je het beste advies voor een reis waarbij je juist totaal niet tot je rust komt!

Hoe? Lees snel verder.

Powerkiten voor mega veel adrenaline

In Nederland is de laatste jaren het powerkiten immens populair geworden onder veel sportfanaten die houden van een uitdaging. Maar wat is het precies? Met een powerkite kun je net zoals bij een kitesurf vlieger extreme sprongen maken door de wind die je opvangt met je kite en wel meter de lucht in kan krijgen.

Het enige verschil is, je doet het niet op het water maar op het land. Dit is natuurlijk een stuk toegankelijker omdat je niet met je kiteboard naar zee moet, maar ook gewoon kunt kiten op velden op het vaste land.

Powerkiten in Nederland

In Nederland zul je met name veel kiters met een powerkite aan de slag zien op de stranden en in het Oosten van het land. Zo heb je bij Scheveningen tientallen vlieger fans die je met deze grote matrasvliegers in de weer zult zien.

Maar ook in het binnenland, bijvoorbeeld op de Betuwe zijn er grote vlakten waar je kiters zult tegenkomen. Zolang er genoeg wind aanwezig is en je de ruimte hebt kun je eigenlijk overal deze actieve sport beoefenen.

Wil je zelf aan de slag gaan met een dergelijke kite en de kick ervaren? Je kunt eenvoudig een goede kite bestellen in een online powerkite shop en je vaardigheden op de proef stellen.

Wees gerust, dit was eenmalig. De volgende keer zullen we je weer voorzien over heerlijk rustgevende vakantie tips!