Op zoek naar inspiratie voor een fijne stedentrip? Ga voor Stockholm!

stedentrip stockholm

Wanneer je zin hebt later dit jaar eens een fijne stedentrip te ondernemen van een paar dagen en je bent op zoek naar een bestemming die je wel een tikkeltje verrassend en origineel kunt noemen, dan zou je eens een stedentrip naar Stockholm kunnen overwegen. Bedenk je namelijk dat Stockholm een stad is die op maar liefst veertien verschillende eilanden is gebouwd. Alleen al dit feit maakt dat een bezoek aan Stockholm een heel bijzondere belevenis is. Maar los daarvan kent deze stad ook de nodige toeristische hoogtepunten. Hieronder lees je er een bloemlezing van.

stedentrip stockholm

Welke attracties en bezienswaardigheden in Stockholm zijn echt de moeite waard?

De volgende attracties en bezienswaardigheden behoren tot de beste die de Zweedse hoofdstad Stockholm te bieden heeft:

  • Het historische stadscentrum (Gamla Stan) met al zijn smalle winkelstraatjes, uitgaansgelegenheden en monumentale panden. 
  • Het museum Skansen. Dit is een openluchtmuseum waar men een levensechte replica heeft neergezet van een Zweeds dorpje in de stijl van honderden jaren geleden.
  • Södermalm: een buitengewoon trendy en moderne wijk. Je zou het zelfs een tikkeltje exclusief kunnen noemen.
  • Het Moderne Museet: een museum waar je duizenden oude en modernere kunstwerken kunt aanschouwen.
  • Het Vasa Museum, oftewel het museum van de scheepvaart. Vergis je hierbij niet in het belang dat de scheepvaart altijd gespeeld heeft voor de Zweden. In dit museum zijn er dan ook diverse indrukwekkende objecten te aanschouwen – tot een compleet gezonken, opgetakeld en hersteld schip uit de zeventiende eeuw aan toe.
  • Het eiland Djurgården, dat vlak bij het centrum ligt. Dit eiland kenmerkt zich door het vele groen. Hiermee vormt het een goede plek om even te ontsnappen van de drukte van de stad. Tegelijkertijd kun je hier oude en prachtige villa’s bewonderen van rond het jaar 1900.